Glaserad kanin

Stjärnhovs kaningård

Klimatsmart kaninkött från Sörmland

Glaserad kanin med tärnad potatis och cashewnötter


Receptet är beräknat för 4-6 personer

Detta behövs för 4 personer:

  • En styckad kanin
  • 4-6 stora potatisar
  • 2 chalottenlökar
  • 150g tärnad bacon eller rökt fläsk
  • 50g cashew-nötter
  • 2 matskedar marmelad eller sylt
  • Smör
  • Olivolja
  • 1 kvist timjan
  • 1 kvist rosmarin
  • Salt och peppar


Dela upp kaninen i lämpliga bitar, salta och bryn i en stor stekpanna med olivoljan.


Tillsätt 2 dl vatten (fyll på mer senare om det behövs), de hela kvistarna rosmarin och timjan och låt koka tills vätskan är helt reducerad. Köttet ska då vara kokt helt igenom.


Ta bort örterna och tillsätt lite smör och sylten/marmeladen (vi använde plommonsylt) och stek (sautera) tills köttet blivit glaserat.


Stek den tärnade potatisen med finhackad chalottenlök och tärnad bacon. Tillsätt nötterna mot slutet.


Servera kaninen med potatisen och eventuellt skalad och skivad grapefrukt.