Gårdsbutik

Stjärnhovs kaningård

Klimatsmart kaninkött från Sörmland

Gårdsbutiken

Butikshylla

Välkommen till vår lilla gårdsbutik för att köpa kaninkött och annat gott.


I regel har vi öppet varje dag kl 10-18.  Är vi hemma håller vi öppet. Tillfälliga ändringar meddelas på vår Facebook-sida.  Alltid bra att ringa oss först innan ett besök.


För närvarande har vi fryst eller färsk hel kanin och styckad hel kanin i butiken. Ibland finns det även styckdetaljer som kaninfilé, kaninlår, kaninsadel eller kaninfärs. Det går bra att beställa i förväg.


Prova gärna de goda honungsprodukterna från Stavtorps honung & musteri; Honung, saft, honungssenap, m.m.


Vi kan varmt rekommendera de magiskt goda ostarna gjorda på getmjölk från Sörbro gård.. Kravmärkta och närproducerade i en småskalig tillverkning. Sommartid har vi också getmjölk och getyoghurt från Järna mejeri.


Köp fina, varma fårskinnsfällar från får som gått på naturbete i en närliggande gård och våra egna kaninpälsar. Det går också bra att beställa råskinn av kanin om man vill bereda själv.


Eftersom vilt- och renkött, precis som kaninkött, är ett klimatsmart och nyttigt livsmedel säljer vi också detta i gårdsbutiken i mån av tillgång. Renköttet levereras till oss direkt från Tossåsens sameby i västra Jämtland och kommer från djur som bara äter av det naturen ger.

Älgköttet kommer också från samma område och allt kött är veterinärbesiktigat samt styckat och packat i en godkänd anläggning.

Även fjällfisken är viltfångad inom samebyn och är vakuumförpackad med blandat röding och öring i varje förpackning.Vi accepterar betalning med kontanter, de vanligaste kreditkorten eller via Swish.


Priser renkött, älgkött och fjällfisk;

Renkalvkött

Pris/kg

Renfilé

Slutsålt

Ren-entrecote

Slutsålt

Renstek

266;-

Rensadel

Slutsålt

Renfärs

177:-

Rensida

177:-

Renbog

174:-

Kok-kött (Renkok)

177:-

Älgkött

Pris/kg

Älgfilé

Slutsålt

Älgstek

228:-

Grytbitar av älg

156:-

Älgfärs

171:-Fjällfisk


Röding/öring

Slut

Butikshylla
Getostar
Fårskinn