Receptet är beräknat för 4-6 personer
Detta behövs för 4 personer:
En styckad kanin
4-6 stora potatisar
2 chalottenlökar
150g tärnad bacon eller rökt fläsk
50g cashew-nötter
2 matskedar marmelad eller sylt
Smör
Olivolja
1 kvist timjan
1 kvist rosmarin
Salt och peppar
Dela upp kaninen i lämpliga bitar, salta och bryn i en stor stekpanna med olivoljan.
Tillsätt 2 dl vatten (fyll på mer senare om det behövs), de hela kvistarna rosmarin och timjan och låt koka tills vätskan är helt reducerad. Köttet ska då vara kokt helt igenom.
Ta bort örterna och tillsätt lite smör och sylten/marmeladen (vi använde plommonsylt) och stek (sautera) tills köttet blivit glaserat.
Stek den tärnade potatisen med finhackad chalottenlök och tärnad bacon. Tillsätt nötterna mot slutet.
Servera kaninen med potatisen och eventuellt skalad och skivad grapefrukt.