Grillad kanin

Grillad kanin

Receptet är beräknat för 4-6 personer

Kaninkött går bra att grilla men man måste tänka på att det är magert och innehåller bara 4% fett så det kan bli för torrt om man har för hög värme i grillen.

För att inte köttet ska bli torrt när det grillas kan man antingen marinera det i förväg, koka köttet före grillning i ca 20 minuter i en god buljong eller pensla med olja ofta under grillningen. Man kan också koka kaninen i en stekpåse på svag värme i 2-4 timmar, efter att ha kryddat efter tycke och smak, och grilla den efteråt för att få en fin yta.


SPANSKT RECEPT

Blanda ca 1 dl olivolja, 1 klyfta vitlök finhackad, ½ msk torkad oregano, ½ msk torkad timjan, 1 msk vitvinsvinäger, lite salt, peppar och kummin.


Pensla kaninen, väl rengjord och helt öppen, med blandningen och lägg på grillen. Pensla flera gånger och vänd ofta så inte köttet blir torrt.


Ett tips för att inte köttet ska bli torrt är att bötlägga 5 kolbitar i förväg vilka man lägger i glöden innan man börjar grilla köttet. Vi grillade på ganska låg värme och det tog ca 30 minuter.


Serveras med en god Aioli (Recept från t.ex. Bonniers stora kokbok) och grillad/kokt potatis.