Gryta

Kaningryta


Kaningryta kan varieras efter tycke smak. Här är vårt enklaste recept där man verkligen får känna smaken av kaninköttet.


Detta behövs för 4 personer:

En styckad kanin (köp gärna färdigstyckad)

Smör

Olivolja

Några kvistar timjan

1 lagerblad

Vatten

Salt och peppar


Bryn kaninköttet i en stekpanna. Salta och peppra.


Lägg efter hand bitarna i en gjutjärnsgryta eller ugnssäker form.

Häll skyn från stekpannan över köttet.


Tillsätt ett par kvistar timjan (eller rosmarin eller örter som Du tycker om) och lagerbladet och häll på vatten tills köttet är nästan täckt.


Sätt in i ugn på 225 grader. När vattnet börjar koka vrid ner temperaturen till 100 grader och låt puttra i drygt en timma tills köttet lossnar lätt från benen.


Smaka av med salt och peppar. Klart!


Gryta kan varieras i det oändliga; tillsätt vitt eller rött vin, lök och andra grönssaker, stekt bacon, örter, m.m.