Pulled Rabbit

"Pulled Rabbit" - Strimlad kanin


Detta behövs för 4-6 personer:


En hel kanin

Några kvistar timjan, 1 lagerblad eller kryddor och örter efter egen smak.

Lök

Eventuellt vitlök

Vatten

Salt och peppar


Detta är en enkel variant som framhäver kaninköttets naturliga smak.


Salta, peppra och krydda kaninen. Man kan även smöra eller täcka köttet med en god marinad/sås.


Lägg hela kaninen i en gryta eller ugnssäker form tillsammans med en delad lök och lite vitlök efter behag.

Om inte kaninen ryms kan man dela den på mitten. Se upp så det inte blir kvar några benflisor i köttet. Dela gärna ryggraden med en sekatör.


Bryn lever och njurar och lägg dem också i grytan för att ge smak till buljongen.


Koka upp och låt sedan sjuda sakta under lock i ca 1,5 timme tills köttet lossnar lätt från benen. Ta upp köttet och låt svalna något.


Strimla loss köttet med rena händer eller två gafflar.


Före servering bryn det strimlade köttet i en stekpanna i smör och tillsätt några matskedar kaninbuljong efterhand. Smaka av med salt och peppar..


OBS! Spara den överblivna buljongen!