I butiken

Gårdsbutiken

Välkommen till vår lilla gårdsbutik för att köpa kaninkött och annat gott!

Nedan hittar du exempel på vad vi erbjuder i butiken just nu:

Öppettider:

I regel har vi öppet varje dag kl 10-19. Är vi hemma håller vi öppet. Tillfälliga ändringar meddelas på vår Facebook-sida. Alltid bra att ringa oss först innan ett besök.


Handla:

Vi accepterar betalning med kontanter, de vanligaste kreditkorten eller via Swish.


Restauranger & Butiker

För restauranger, butiker och liknande har vi särskild prislista. Vi levererar kaninkött och säsongens grönsaker till restauranger och butiker i Södermanland, Stockholm och angränsande län. Kontakta oss för priser.


Om Gårdsbutiken:

Vanligtvis har vi fryst eller färsk hel kanin och styckad hel kanin i butiken. Ibland finns det även styckdetaljer som kaninfilé, kaninlår, kaninsadel eller kaninfärs. Boka gärna i förväg.


Gårdens ägg kommer från våra frigående höns (ute och inne) av lantrasen Hedemora. Ta gärna med egen äggkartong.


Beroende på säsong erbjuder vi grönsaker från eget grönskaksland. Till exempel våra fantastiskt goda tomater av sorten Oxhjärta, zucchini/squash, m.m.


Prova gärna de goda honungsprodukterna från Stavtorps honung & musteri; Honung, saft, honungssenap, m.m.


Vi kan varmt rekommendera de magiskt goda ostarna gjorda på getmjölk från Sörbro gård.. Kravmärkta och närproducerade i en småskalig tillverkning.


Köp fina, varma fårskinnsfällar från får som gått på naturbete i en närliggande gård och våra egna kaninpälsar. Det går också bra att beställa råskinn av kanin om man vill bereda själv.


Eftersom vilt- och renkött, precis som kaninkött, är ett klimatsmart och nyttigt livsmedel säljer vi också detta i gårdsbutiken i mån av tillgång. Renköttet levereras till oss direkt från Tossåsens sameby i västra Jämtland och kommer från djur som bara äter av det naturen ger. Älgköttet kommer också från samma område och allt kött är veterinärbesiktigat samt styckat och packat i en godkänd anläggning. Även fjällfisken är viltfångad inom samebyn och är vakuumförpackad med blandat röding och öring i varje förpackning.